Tots busquem formes de vendre més. I, ha de ser possible, formes fàcils de vendre més. Per això, aquest article va directe al gra. Són 10 consells pensats i provats per ajudar a aconseguir aquest objectiu.

Alguns li van a semblar obvis. D’altres, no tant.

Alguns és possible que ja els apliqui en el seu dia a dia. D’altres, no, i pot ser que mai hagi pensat en ells.
Però tots poden ser adaptats al seu cas específic. I tots ells poden ajudar a augmentar les seves vendes.

Està expectant? El millor és que serà tan fàcil com comptar fins a 10 …

1. Tingui un excel·lent servei de suport al client
Aquest consell és tan fàcil que cap en dues línies. Com millor sigui el seu servei de suport, més respectats se sentiran els seus clients. I aquesta sensació de respecte es reflecteix en les ventas. Un bon exemple a destacar és la política de devolucions, que ha de ser fàcil, accessible i amb la menor burocràcia possible. Un bon software TPV és el seu braç dret a l’automatització d’aquests processos.

2. Feu suggeriments sobre compres i altres coses
Al suggerir articles útils (relacionats amb aquells que els seus clients ja estaven pensant comprar), augmentarà el contingut de les cistelles de la compra. I no només això, sinó que els seus clients ho agrairan, ja que estarà millorant la seva experiència de compra i la satisfacció que obtindran del seu producte en el futur.

Un software TPV ben programat és extremadament útil per a aquest consell, ja que pot proporcionar informació sobre els millors productes i accessoris per a relacionar amb cada article.

3. Celebri les grans compres i els grans esdeveniments
Tots els clients que li donen diners són excel·lents clients. Però quan algú faci una gran compra (molt cara, d’un import elevat, «high-tiquet»), agraeixi-li d’una manera més especial. Envieu una carta, per exemple, o ofereixi-li un descompte en la següent compra. Hi ha alguna probabilitat que aquesta següent compra sigui també una gran compra.

Com saber quan hi ha grans compres? Amb tan sols alguns clics en un software TPV.

Proveu també a celebrar algunes dates, com els aniversaris dels seus clients. És molt fàcil aconseguir aquestes dades … segur que ja s’endevina com.

4. Adapti a cada cas i faciliti les situacions
El consell n.º 1 parlava de burocràcia. Aquí també s’aplica. Faciliti la resolució de les situacions, fins i tot d’aquelles que se surten de la norma, ja que això dóna una bona impressió als clients. I donar una bona impressió és molt bo per a la facturació.

Un dels exemples més pràctics és la pèrdua d’un rebut per part del client. Feu una verificació de seguretat, si ho considera necessari, però després li dona. Simplement imprimeixi un nou rebut en el moment i resolgui la situació sense necessitat d’altres contratemps.

Ah, i per descomptat, amb un bon programa TPV és molt més fàcil obtenir aquestes reimpressions.

5. Per estar a l’altura dels seus marges de benefici
Això vol dir consultar els seus marges sempre que sigui possible. Setmanalment, per exemple. També vol dir obtenir informes per productes, i per gammes, per entendre quins són els articles que han rendibilitzat millor la seva inversió. Amb aquesta informació aconseguirà entendre el que els seus clients realment estan buscant i concentrar-se així en aquests productes, amb un retorn positiu en les vendes.

¿Tot això li sembla extremadament important però també extremadament complicat de fer? Important és, sens dubte, però no és tan complicat.

Amb un software TPV eficient i adaptat al seu cas aquesta tasca es fa bastant eficient.

6.Tenga seu estoc ben organitzat
Aquest consell està estretament relacionat amb el n.º 5 i no és difícil trobar escenaris en què resulta molt útil. Quan li preguntin per un article, sabrà dir immediatament si està al magatzem. Quan s’acabi un producte, tindrà coneixement amb antelació. Quan contacta amb els seus proveïdors, sap quins articles o què gammes tindran sortida. Si hi ha alguna incoherència en els estocs, tindrà documentació actualitzada que li permetrà arribar al fons de la qüestió i corregir-lo. I la llista podria continuar …
Tot això augmenta la velocitat, l’eficàcia i, com no, les vendes.

I, llevat que tingui una memòria tan «fotogràfica» que conegui els seus estocs de memòria, aquest és un punt en el qual el software TPV serà indispensable.

7. Feu el possible per eliminar fraus
Aquest consell no necessita explicació pel que fa a augmentar el seu compte bancari. A tall d’exemple, va ser notícia que els negocis minoristes van perdre 67 milions d’euros com a conseqüència de fraus i pèrdues, només durant el Nadal de 2012. No obstant això, pot ser que aquest sigui el consell més complex. Encara que … ¿aquest article no tractava sobre consells «fàcils»?

Calma. Aquest consell també és el que millor s’assenta en el programari de Retail. En reunir i compilar dades sobre estadístiques, percentatges, comandes, facturació i devolucions, el software li permet analitzar on hi ha risc de pèrdues eventuals i on són els sectors potencialment més vulnerables i que convé protegir.
A més de que també li permet automatitzar diversos processos de seguretat en l’accés a la informació.

8. Sigui atent, simpàtic i afable
Encara que aquest consell sembli massa evident, hi ha diversos exemples elementals que potser no estigui posant en pràctica. Com tenir una forma especial de respondre a un comiat o un agraïment ( «Adéu ¡i fins la propera!» És molt millor que simplement «Adéu», i «De res, ha estat un plaer» és significativament més eficaç que «De res »).

D’altra banda, quan tingui clients esperant, doni-li una estimació del temps que hauran d’esperar. Es sorprendrà de com una cosa aparentment tan senzilla pot causar tan bona impressió. I això, igual que en el consell n.º 4, és òptim per a la facturació.

9. Guanyi més per ser proactiu i servicial
Aviseu als seus clients si un producte no és el més indicat per a ells. Aquest tipus d’honestedat, de vegades, pot disminuir el valor final de la venda, però només a curt termini. A mig i llarg termini, crea un client fidel, el que porta molts més dividends.

I no es quedi només aquí. Sempre que pugui, expliqui als seus clients com usar els productes que van comprar. Aquesta informació els donarà més confiança amb la seva compra i la seva marca, i el situarà més a prop de poder posar en pràctica el consell n.º 2.

10. Saludi sempre als clients
Aquest consell també s’explica en dues línies. Doni instruccions a tots els seus empleats perquè saludin sempre als clients. Si saben el nom, millor encara. I si estan amb els seus fills, que saludin també als fills. La reacció natural dels clients és que els agradi aquest tractament positiu. I els clients agraïts compren més.
Una cosa més: per si no s’ha adonat, els últims 3 consells ni tan sols exigeixen tenir software TPV per a funcionar.

¡¡¡¡I finalment, imagini aquests deu consells acompanyats pel software per a TPV de PHC Programari !!!

A punt, ja té 10 consells fàcils o són 11 🙂
Com veu, no és res molt complicat. No és més que començar pel número 1. I després, comptar fins a 10.