Tot i que ha anat descendint el seu ús any a any, la caixa registradora segueix tenint el seu grup d’adeptes: exactament encara queda un 35% de comerços espanyols que la segueix preferint. És una dada que es desprèn de l’últim informe “ El programari de gestió empresarial en el sector retail”, elaborat per PHC Software.
La marca no cella, però, en evangelitzar sobre els beneficis que aporta a una empresa el salt cap a una solució professional en el seu punt de venda que compti amb una programari específic. Una aplicació que a més de donar una imatge de modernitat simplifica els processos i els automatitza, especialment aquells que estan relacionats amb les operacions de vendes i facturació.

A més es factura més ràpid, s’apliquen descomptes i promocions de manera automàtica i és possible imprimir de manera més ràpida els tiquets. Finalment, la gestió d’estocs i inventaris sempre estaran sota control.

Comptar amb un programari permet als responsables del comerç analitzar les vendes i determinar quins són els horaris amb més volum de negoci, els articles que més es venen i fins als llocs de treball on es realitzen més vendes. Per tant, és més senzill controlar els costos i analitzar la rendibilitat del negoci, el que permet controlar els pressupostos i la proposta dels proveïdors amb l’objectiu de redefinir els preus, adequant-los als marges de beneficis.

Una adequada solució per al terminal del punt de venda representa una millora en la qualitat de la relació amb el client ja que es coneixen els seus hàbits de compra: quins productes compra, amb quina periodicitat visita la botiga i fins i tot enviar-li informació.

La gestió financera millora amb l’ús d’una solució d’aquestes característiques ja que és possible fer una anàlisi global que inclogui el total facturat per períodes de temps, anàlisi de comptes corrents, saldos bancaris i el benefici.

La marca compta amb PHC TPV CS, una solució de programari per a punts de venda. Disposa d’un monitor de vendes personalitzable i compta amb funcionalitats de gestió de tresoreria, control d’estoc i magatzems, etc. A més ofereix integració entre la central i els punts de venda, en el cas de cadena de botigues o franquícies.